top of page
  • ahmetcankus

Veri Yedekleme ve Kurtarma'nın 6 Avantajı

Güncelleme tarihi: 15 Ağu 2023

İşletmeler, özel verilerini ve bilgilerini oluşturmak için çok zaman harcıyor. Bu bilgi genellikle pazarda rekabet avantajının anahtarı olabilir. Tehditlerden veya felaketlerden kaynaklanan veri kaybı, müşterilerin üzülmesine, gelir kaybına ve potansiyel olarak iflasa yol açabilir; örneğin, olağanüstü durum kurtarma planı olmayan ve büyük bir felaket yaşayan şirketlerin yüzde 90'ından fazlası bir yıl içinde iflas eder. Verilerinizi yedeklemede size zaman kazandırabilecek ve bir veri kaybı veya karmaşıklığıyla karşılaştığınızda rekabet avantajınızı korumanıza yardımcı olabilecek yedekleme yazılımının muazzam faydaları vardır.

Sistem Mühendisleri, yedekleme ve kurtarma yazılımının gerçek kullanıcıları, BT Departmanlarına, yönetimlerine ve son kullanıcılarına bu tür bir çözümün avantajlarını not eder. En iyi yedekleme yazılımını seçmek, size harika bir güvenlik ağı ve işletmeniz için en fazla faydayı sağlayabilir. Avantajlar şunları içerir:


1) Güvenlik: Veri yedekleme ve kurtarmanın en önemli yönlerinden biri. BT sistemleri büyüdükçe ve birbirleriyle bütünleştikçe, bir şirketin elinde bulundurduğu bilgilere yönelik potansiyel tehditlerin sayısı artar. Verileri korumaya ve kaydetmeye çalışırken, güçlü güvenliğe sahip bir yedekleme ve kurtarma çözümüne sahip olmak her şeyden önce gelir.


2) Yönetim kolaylığı: Özellikle stresli ve zamana duyarlı olabilen kayıp verileri geri yüklerken, yönetim kolaylığı veri ve bilgileri yedekleme süreçlerinde tutarlılık yaratır. Son kullanıcıların kendi cihazlarını tutarsız ve düzensiz bir şekilde yedeklemesini önler. Hızlı veri geri yüklemeleri, çekirdek uygulamalarda RPO'ları ve RTO'ları hızlandırmaya yardımcı olur.


3) Güvenilir çoğaltma: Verilerinizin doğru bir şekilde çoğaltılmasını sağlamak, onu felakete dayanıklı hale getirir. Büyük bir sağlık şirketinde Kurumsal Ağ Mühendisinin açıkladığı gibi, “Neredeyse bir teyp gibi. Gerekirse, kötü bir şey olursa geri sarabilirsiniz. Kaseti geri sarabilirsiniz ve üretiminiz kasetinizin kaldığı yerden başlar.”



4) Uyumluluk standartlarını koruyun: Kritik verileri düzenli yedekleme süreçleriyle toplayan ve koruyan BT departmanları, hukuk veya denetçilerden gelen taleplere yanıt verirken daha çevik olabilir.


5) Performans üzerinde sıfır etki. Çoğu zaman kullanıcılar, arka planda çalışan bir yedekleme çözümünün farkına varmazlar. Kullanıcılar için daha az kesinti, daha fazla çalışma süresi anlamına gelir. Bir şirkette Yedekleme ve Kurtarma Uzmanı olan bir IT personeli, yedekleme ve kurtarma yazılımı Veeam Backup & Replication’ın bu avantajına dikkat çekiyor: "Hem yedekleme hem de kurtarma performansı inanılmaz. Çok iyi çalışıyor. Ne zaman çalıştığını bile bilmiyorum ve bu yedeklemeler sırasında da geçerli. Başarıyla tamamlanıyor ve uç noktalarda sıfır etki var.”

6) Yönetimin maliyetleri kontrol etmesine yardımcı olur: İyi bir yedekleme ve kurtarma yazılımı çözümü, iş gücü yükünü azaltarak maliyet tasarrufu sağlayabilir.

Hizmet Olarak Yedeklemenin (BaaS) Avantajları


Hizmet Olarak Yedekleme (BaaS), sistemleri özel, genel veya hibrit bulut hizmetleri sağlayan bir dış sağlayıcıya bağlar. Bu, merkezi, şirket içi bir çözüm yerine yapılır. Kuruluşlar, maliyetli bir yükseltme yapmak yerine eski depolama yedeklemelerini aştıklarında veya şirket içi bir yedekleme için kaynakları olmadığında bir BaaS çözümü kullanmayı tercih edebilirler. BaaS çözümlerine yönelik pazar eğilimleri, yüzde 24'lük bir YBBO ile popülerliklerini gösteriyor. BaaS'nin faydaları şunları içerir:


Verilere hızlı erişim: Bu, BT'nin son kullanıcılar için dosyaları ve bilgileri kolayca almasını sağlar. Ayrıca, işletim sistemleri arızalandığında verilerin hızlı bir şekilde geri yüklenmesini sağlar. Çalışanlar işletim sistemlerindeki dosyaları kaybederse, şirketler bu verileri kurtarmak için tek bir yer sağlayan bir çözüm ister. Büyük bir teknoloji tedarikçisinin Bulut Altyapısı Kıdemli Mimarı şu örneği veriyor, “Arada bir, insanların kaybettiği dosyalar veya e-postalar için istekler alıyoruz ve bu dosyalar SharePoint veya OneDrive'da. Doğrudan portaldan 30 gün içinde geri yükleme olanağımız var. Ancak 30 günü aşarsa, verileri geri yüklemek için ayrı bir çözüm kullanmanız gerekiyor."

Veri erişilebilirliği: Verilerinize ister yerel alanlardan ister uzak konumlardan bağlanın, verilerinize istediğiniz zaman erişebilmek istersiniz. Nerede olursanız olun internetin olduğu her noktada verilerinize erişebilirsiniz.

Ölçeklenebilirlik: Şirketler ölçeklendikçe, altyapılarını yönetmelerine yardımcı olacak kurumsal yazılım çözümlerine yönelirler. Oysa yerel yedeklemeler maliyetlidir ve ölçeği büyütmek zordur. Çoğunlukla bu, yerinde depolamaya güvenmelerinin bir sonucudur. Bir şirketin CTO’su, şirketinin veri merkezleri büyümeye devam ederken ve toplam korunan VM'lerini ölçeklendirebilmeleri gerektiğinden bu durumu yaşadı. Veeam'den önce, "Yedekleme altyapımız yaygındı." Çözümü dağıttıktan sonra, "Veeam, özel yedekleme altyapımızı azaltırken genel yedekleme pencerelerimizi de küçültmeyi başardı." CTO’nun incelemesine göre bu, Şirkete yılda yaklaşık 20.000 ABD doları tasarruf sağlıyor.


Backup and Replication çözümleri için support@ahmetcankus.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.


Veri yedekleme ve kurtarma ile ilgili detaylı video ve makaleler için sitemi ziyaret edebilirsiniz.

AHMETCAN KUŞ


17 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page