top of page
  • ahmetcankus

Sophos ile Port Yönlendirme Nasıl Yapılır ? – PORT FORWARDİNG

Güncelleme tarihi: 18 Ağu 2023

Sophos Firewall ile port yönlendirme nasıl yapılır onu inceleyeceğiz.

İlk önce NAT (Network Address Translation) oluşturmamız gerekiyor. NAT oluşturarak dışarıdan gelen isteklerin hangi porta gitmesi gerektiğini belirteceğiz. Firewall’umuza giriş yaptıktan sonra Protect’in altında Rules and policies bölümünden NAT rules kısmına gelip Add NAT rule butonuna tıklıyoruz.

Sophos ile Port Yönlendirme 1
Sophos ile Port Yönlendirme

Biz içeride bulunan bir sunucumuzun RDP portuna izin vereceğiz. Original Destination bölümünden, hangi interface (wan) bacağından yönlendirmek istiyorsanız onu seçmeniz gerekiyor.

Sophos ile Port Yönlendirme 2
Sophos ile Port Yönlendirme

Original Service bölümünden, bir servis oluşturabilirsiniz ya da mevcuttaki servisi kullanabilirsiniz. Burada hangi port üzerinden isteklerin geleceğini belirtiyorsunuz. Farklı bir port numarası kullanırsanız, dışip:port numarası şeklinde erişim sağlayabilirsiniz.


Sophos ile Port Yönlendirme 3
Sophos ile Port Yönlendirme

Aşağıda belirtilen Translated destination (DNAT) kısmından ise gelen isteklerin hangi ip’ye yönlendirilmesini istiyorsanız o ip adresini belirtmeniz gerekiyor. Create new -> Ip address diyerek yeni bir ip adresi ekleyebilirsiniz. Aşağıda gösterildiği gibi ip adresini ekledikten sonra Translated service (PAT) kısmından ise belirlediğiniz ip’nin hangi portuna yönlendirilmesini istiyorsanız o portu veya servisi seçmeniz gerekiyor.

Sophos ile Port Yönlendirme 4
Sophos ile Port Yönlendirme

IP adresini aşağıdaki şekilde girebilirsiniz.

Sophos ile Port Yönlendirme 5
Sophos ile Port Yönlendirme

IP adresini yukarıdaki şekilde ekledikten sonra servisinizi seçmeyi unutmayınız. Daha sonra save butonuna basıyoruz. NAT kuralımızı tamamladıktan sonra Rules and policies bölümünden Firewall rules kısmına gelip Add firewall rule botununa basıyoruz.

Sophos ile Port Yönlendirme 6
Sophos ile Port Yönlendirme

Source zones* dediğimiz alana internete çıkış bacağımız olan WAN’ı seçiyoruz. Source networks and devices kısmından ise hangi cihazların veya iplerin erişim sağlayacağını belirtebilirsiniz. Uzaktan erişim sağlanacağı için dış ip’yi yazmanız gerekecektir. During scheduled time kısmından belli bir zaman aralığı belirtebilirsiniz. Mesai saatleri gibi. Destination zones kısmından, sizin yönlendireceğiniz ip hangi interface’te bulunuyorsa onu seçiyorsunuz. Services bölümünden ise sizin dışarıdan hangi portunuza erişim sağlaması gerekiyorsa NAT rules’ta belirlediğimiz servisi veya portu seçmeniz gerekiyor.

Sophos ile Port Yönlendirme 7
Sophos ile Port Yönlendirme

Bu kuralı da oluşturduktan sonra port yönlendirme işleminiz gerçekleşmiş olacaktır.


Detaylı kurulumlar için support@ahmetcankus.com mail adresinden iletişime geçerek destek alabilirsiniz.

Sophos ile Port Yönlendirme Nasıl Yapılır ? – PORT FORWARDİNG Benzeri videolar ve makaleler için siteyi inceleyebilirsiniz.


539 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page