top of page
  • ahmetcankus

Network Monitoring’in Önemi

Bilgisayar sistemleri, herhangi bir büyüklükteki şirketin operasyonları için hayati öneme sahiptir. Çalışanların kişisel bilgisayarları ve yazıcıları önemli olsa da, tipik olarak bilgisayar sisteminin perde arkasında oturan sunucular, depolama sistemleri, ağ ekipmanı, yedekleme sistemi vb.'dir. Bu ekipman, şirketin iş kolu yazılımını barındırarak, internete ve diğer ağ kaynaklarına erişim sağlayarak, şirketin verilerini yedekleyerek vb. işlerin ana işlevlerini barındırır. Bu bilgisayar sistemlerinin önemi nedeniyle, şirketler genellikle önemli miktarlarda yatırım yapar.


Bu önemli sistemlerin izlenmesi son derece önemlidir. Bir bilgisayar sisteminin izlenmesi, genellikle bir aygıta, aygıtta karşılaşılabilecek herhangi bir sorun hakkında bir Sistem Yöneticisine uyarılar gönderir. Bu sistemlerin katıksız önemi tek başına izlemeye değer olsa da güvenlik, veri toplama ve proaktif yanıt, bir bilgisayar ağını izlemek için ek nedenlerdir. Gönderdiği uyarılar sayesinde daha büyük sorunlara yol açmadan müdahale edilebilir.

Ağ izlemenin en önemli nedenlerinden biri, bir Sistem Yöneticisinin reaktif yerine proaktif olmasına izin vermesidir. Bazı şirketler “boz-düzelt” metodolojisini kullanmayı seçti, bu da bir şey bozulursa hemen düzeltin anlamına gelir. Bu, şirketlerin karşılayamayacağı kadar uzun kesinti sürelerine yol açar. İzleme, bir Sistem Yöneticisinin bir sorundan önce uyarılmasına yardımcı olur ve bir sorunu kesintiye dönüşmeden önce çözmelerine olanak tanır. Örneğin izleme, bir sunucudaki bir sabit diskin bozulduğu konusunda bir Sistem Yöneticisini uyarabilir. Sistem Yöneticisi bu konuda uyarılır ve bozulan sabit sürücüyü yenisiyle değiştirir. İzleme olmadan, bozulan sabit sürücü arızalı bir sabit sürücüye dönüşerek uzun süreli bir kesintiye ve olası veri kaybına neden olabilir.


Bir şirketin verileri en değerli varlıklarından biri olduğundan, güçlü bilgisayar sistemi güvenliği bugünlerde çoğu şirket yöneticisinin aklında. İşletmeler, verilerinin güvenli, aşılmaz bir yerde saklandığından emin olmak istiyor. Bu nedenle Sistem Yöneticileri, verilerine yalnızca erişmesi gereken kişiler tarafından erişilebildiğinden emin olmak için çok çalışır. Bu işlevselliği sağlayan güvenli yazılım ve donanım sistemleri uygulanarak yapılır. Ancak, bir şirketin verilerine yetkisiz erişmeye çalışan kişiler, her zaman yeni teknikler buluyor. İzleme, bir Sistem Yöneticisinin şirket verilerinin güvenliğini sağlamasına olanak tanır. Kullanılan izleme yazılımının türüne bağlı olarak, yazılım dosya erişimi, ağa izinsiz giriş vb. hakkında bilgi verebilir.


İzlemeyle ilgili yaygın bir yanılgı, olumsuz şeyler için gerekli olduğudur; ekipmanla ilgili sorunlar, güvenlik ihlalleri vb. Bu doğru olsa da, kararlı bir bilgisayar sistemi her zaman bu sorunları yaşamaz. Bilgisayar sistemi izlemenin bir başka yararı da veri toplamadır. İyi bir izleme sistemi ayrıca geçmiş bilgileri de tutabilir. Bu bilgi, bir Sistem Yöneticisinin herhangi bir sistemin performansıyla ilgili eğilimleri görüntülemesini sağlar. Bu, daha güvenilir bir sistem sağlamak için ihtiyaç duyulabilecek ek kaynaklar veya bileşenler hakkında karar vermede yardımcı olabilir.

Bir bilgisayar sistemini izlemek, sistemin kendisi kadar önemlidir. İzleme, proaktif yanıt, veri güvenliği ve veri toplama ile bir bilgisayar sisteminin genel sağlığının iyi olmasına olanak tanır. İzleme sorunları çözmese de daha kararlı ve güvenilir bilgisayar sistemlerine yol açar.



Network Monitoring ile ilgili destek almak isterseniz kusahmetcan@gmail.com mail adresi üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.


16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page