top of page
  • ahmetcankus

Fortigate Firewall Temel Kurulum

Güncelleme tarihi: 15 Ağu 2023

Fortinet Fortigate firewall modellerinde tek internet hattı olan basit yapılar için internete çıkabileceğiniz, dışarıdan sizin networkünüze gelebilecek olan saldırılara karşı koruma sağlayabileceğiniz bir yapı kuracağız. Daha detaylı kurulumlar için diğer makalelerimizi inceleyebilir ya da bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Gerekli fiziksel bağlantıları yaptıktan sonra, default olarak gelen https://192.168.1.99 adresinden, Kullanıcı adına admin, şifreyi boş bırakarak erişim sağlayabilirsiniz.


Fortigate firewall temel kurulum 1
Fortigate firewall temel kurulum

Yukarıdaki görselde belirtildiği gibi, giriş yaptıktan sonra Interfaces -> WAN adımlarını takip edin.


Fortigate firewall temel kurulum 2
Fortigate firewall temel kurulum

Eğer internet sağlayıcınız, PPoE ile girebileceğiniz, kullanıcı ayarlarını sizinle paylaşıyor ise, modeminizin bridge mode özelliğini aktif ederek, yukarıda belirtiği gibi ayarları girdikten sonra internet çıkışınızı sağlayabilirsiniz.

Yukarıda belirtildiği gibiyse, sonraki iki adımı dikkate almayınız. Eğer size bir IP adresi belirlendiyse, aşağıdaki 2 adımı takip etmeniz gerekiyor.


Fortigate firewall temel kurulum 3
Fortigate firewall temel kurulum

Wan ayarlarınızdan Manuel'i seçtikten sonra, internet sağlayacınızın size vermiş olduğu ip ve subneti yukarıda işaretli olan alana giriyoruz.

Fortigate firewall temel kurulum 4
Fortigate firewall temel kurulum

Static Routes eklememiz gerekiyor. Static routes eklemezsek, internet çıkışını sağlayamayız. İnternet sağlayıcınızın size verdiği, Gateway adresini yukarıda belirtildiği gibi firewallunuza tanıtmanız gerekiyor. Bu adımdan sonra internet erişiminiz sağlanacaktır.


Fortigate firewall temel kurulum 5
Fortigate firewall temel kurulum

Interfaces -> LAN ayarlarına girdikten sonra yukarıda işaretli alandan, Firewallunuza erişim IP'nizi ve gatewayinizi belirleyeniz.

Fortigate firewall temel kurulum 6
Fortigate firewall temel kurulum

Fortigate firewall temel kurulum 7
Fortigate firewall temel kurulum

Eğer 192.168.1.1'den farklı bir gateway belirlediyseniz, yukarıdaki işlemi yaparak gatewayinize uygun DHCP ile dağıtılacak IP aralığınızı otomatik olarak belirleyebilirsiniz.


Detaylı anlatım için aşağıdaki videomuzu izleyebilirsiniz.


Sorularınız için support@ahmetcankus.com adresinden iletisime geçebilirsiniz.


Fortigate firewall temel kurulum gibi video ve makaleler için sitemizi ve YouTube sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


AHMETCAN KUŞ


158 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page